Verder naar het zuiden

5 december 2024 - Keetmanshoop, Namibië

Vandaag zijn we op tijd vertrokken richting het zuiden. Na afscheid genomen te hebben van ons gastgezin gaan we eerst nog even boodschappen doen en tanken en dan zijn we er klaar voor. We rijden 300 km richting het zuidwesten. Het is een prachtige reis waarbij het landschap verandert van bergachtig naar woestijn met rood zand en duinen. We genieten er weer erg van.

IMG_8796

Rond de middag komen we aan in Aranos. Ik heb twee kamers gehuurd in een guesthouse en het is erg mooi! Het zijn eigenlijke kleine huisjes met bed badkamer en keuken. Voor ons allebei 1. Het is heerlijk om zo een eigen plekje te hebben en bij te kunnen komen.

IMG_8800

Als we even zijn uitgerust en opgefrist gaan we naar de plek waar Ronaldo’s zoontje van 6 maanden oud woont. De moeder van z’n kindje haalt ons op. Ze wonen in een arme wijk zonder water, elektriciteit en wc. Maar het zijn zulke hartelijke mensen. Ik voel me meteen welkom! Het is overweldigend om Ronaldo’s zoontje te zien. Hij is prachtig!

IMG_8833IMG_8841IMG_8847

Rond etenstijd gaan we weer naar ons eigen plekje. We zijn doodmoe en voelen ons overweldigd. Tijd om te rusten. Morgen weer een nieuwe kans.

1. Fré Schreiber:
    6 december 2024
    Wat weer prachtige foto's. Wij genieten er ook van.
  2. Geert:
    6 december 2024
    Mooie kamer, weinig verkeer.